EXPOSITIE
21/10 – 10/12
Margarita Mariakerk
Ringbaan West 300, Tilburg
open vr. 11 – 22 u, za. & zo. 11 – 17 u

Altijd nog blijft het voor Huub de Kort noodzaak om veel te schrijven bij het maken van het werk. Maar welke zijn dan nu de juiste woorden? Er is werk te zien uit de beginperiode. Strak, ogenschijnlijk eenvoudig. Leeg. In werken uit een latere periode is het woord gepromoveerd tot beeld. Taal, maar zonder directe inhoud; ook deze beelden zijn in die zin leeg. In een volgende fase gaat elke eenvoud verloren en komt uiterst complex werk naar boven. Een groot veertienluik wordt een persoonlijke kruisweg. Het voorbije half jaar ontstaan veel kleine, witte werkjes; de ‘reine ziel’, maar wel bevlekt. Lessen uit de jeugd komen weer boven met op het pad deze kerk. Een kerk die zelf óók leeg is. Waarin geen Woord meer klinkt.

  • Het licht is lastig. Bij deze expositie is het raadzaam om ook eigen licht te voeren. Neem een zaklamp mee voor het geval u beter wilt zien.
  • De galm hier is een zeldzame, hier móeten nog wel stemmen klinken. Elke vrijdag om 20.30 uur is er tijdens de expositie een klein concert. Het complete programma komt op www.huubdekort.com en op Facebook.
  • U kunt de expositie en het werk ondersteunen. Kleine witte schilderijtjes (18 x 24 cm), waarop u ter plekke zelf nog ingrijpt, zijn te koop voor €100,-.
  • Over het hele verhaal, het werk, de kerk, de expositie, wordt een documentaire gemaakt door de bekende documentairemaker Roy Dames.
  • Kenny B opent de expositie. Elf jaar lang zag hij het werk dagelijks ontstaan dus kent hij het als geen ander.
  • Harm Schilder is de pastoor van de Margarita Maria Kerk. Voor het maken van de tentoonstelling bood hij alle ruimte en gastvrijheid.

Zie hier voor muzikaal programma